Thursday, 24 September 2015

warna warni 2015

Assalamualaikum semua. Dah lama tak update blog. Kisah sepanjang tahun 2015, alhamdullilah.. Syukur nikmat yang diberikan. Diberikan nikmat, kesempatan yang ada membuatkan hidup ini lebih bererti disamping keluarga tersayang.:)







Wednesday, 18 December 2013

review 2013

Assalamualaikum uolls semua.

memang dah lama tak update, sebab kekangan masa sebagai student, dengan assignment nye.fuhh.nak buat conclusion overall yang berlaku spanjang tahun 2013. macam-macam yang berlaku.gembira,sedih,susah,senang.macam-macam ada. just capture yang dapat huraikan.


Jawatankuasa Kepimpinan Pembangunan Siswa DPP TNB 2012/2013


Majlis ANUGERAH KERANA JASA 2012 UUM

TNB GALA DINNER 2013


Makan steamboat before final exam 2013

Paedtric with love DPP TNB, Hospital Sultanah Bahiyah

p/s: semoga tahun 2014.lebih baik dari tahun 2013.:) in sha ALLAH.

Monday, 7 October 2013

kisah saya..;)


Assalamualaikum dan salam ceria uolls semua..;p

rasenya dah lama tak update blog.sibuk dengan aktiviti DPP. Alhamdullilah.akhirnya segala yang dirancang.bermula dan berakhir sudah. Syukur sangat-sangat.:)

Antara aktiviti sepanjang dua bulan nie. bermula september -oktober 2013.

Ahli Jawatankuasa Suai Kenal september 2013  

TNB GALA DINNER 2013
my bestie friends..





selesai sudah, Next program.tunggu..=)

Tuesday, 23 July 2013

Ada Apa Dengan KURMA

salam uolls..:D masih dalam bulan ramadhan..bulan yang penuh keberkatan..belum terlambat janjan nak ucapkan selamat menyambut ramadhan..Harap ramadhan tahun ini lebih baik daripada ramadhan yang sebelumnya.just nak share kat korang semua.pasal makanan yang menjadi sunnah Rasullulaah iaitu Kurma.Sebenarnya,banyak manfaat yang kita dapat apabila makan makanan ini. macam-macam jenis kurma di pasaran. Ada yang biasa,ajwa dan paling janjan suka ada kurma yang bersalut chocolate. memang sedap.jenama yusuff taiyob.^_^ 


Kurma adalah sejenis tumbuhan (Palma) atau dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau yang mentah. Kebanyakkan pokok kurma tumbuh di Negara-negara Arab dan mempunyai berbagai-bagai jenis. Antara kurma yang terkenal ialah kurma Mekkah dan Madinah yang dikatakan mempunyai berpuluh-puluh jenis. Dikalangan penduduk di Negara-negara Arab kurma adalah makanan utama mereka, malah dikalangan orang kita juga kurma sudah menjadi bahan makanan yang digemari. Selain rasanya yang manis dan tahan lama serta tidak perlu dimasak, kurma juga mempunyai khasiat yang banyak dan menjadi makanan utama Baginda Rasulullah s.a.w.
Kelebihan kurma berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah
Diriwayatkan daripada Abdullah bin Jaafar katanya : “ Aku melihat Rasulullah s.a.w. memakan buah-buahan dengan kurma masak.
“ Diceritakan oleh Jumaah bin Abdullah yang disampaikan oleh Marwan yang mendapat berita daripada Ibnu Hashim bahawa Amir bin Saad mendengar bapanya meriwayatkan Rasulullah s.a.w bersabda: “ Sesiapa yang memakan 7 biji tamar ajwah dia akan terkawal daripada kejutan syaitan dan sihir pada hari itu”.



produk yusuf taiyoob



kelebihan makan kurma..:D

so korang semua.ramai-ramai makan kurma.:D

Jom.makan Kurma###


Friday, 31 May 2013

aktiviti before FINAL 2013..:D

Assalamulaikum semua. ok. memang bussy minggu nie. tapi alhamdullilah dah selamat semua..pengalaman yang tidak akan dilupakan sampai bila-bila.. 

berdiri atas stage, and jadi emcee. memang nervous. OK!!. congarate kepada semua pemenang TNB AVESOME 3K AWARD 2013..:) memang bilik korang chantek..tertarik.memang de bom la.hihi

before tue 27 May 2013 pergi Anugerah Kerana Jasa 2012 kat dewan muadzam Shah, UUM.. and sekali lagi. DPP TNB menang dalam Anugerah Projek Terbaik "Akademik". Jumpa lagi tahun depan..:D





menu malam AKJ 2012

Anugerah projek DPP TERBAIK  2012


apa lagi bergambar sakan lar :D


p/s: mood final nak dekat.. good luck kawan-kawan..











Thursday, 16 May 2013

silence mode :)

Salam semua readers. macam dah lama tak membebel kat blog ni. busy sangat. 

tapi semalam berkesempatan pergi satu program anjuran DPP TM. Program " Hari Kebangkitan Wanita". Event ini berlansung 2 hari, dan malam kemuncaknye bersama Diana Amir. Memang cantik sis Diana.memang mesra and friendly orangnya.jangan jelez kawan-kawan..;p. 





finally, dapat tangkap gambar dengan SIS DIANA AMIR.^_^






lupa pulak nak bagitau.selamat pengantin baru kat kawan-kawan yang dah menjadi halal disisi suaminye.. :) semoga perkahwinan until jannah..^_^




p/s: selamat menjalani exam korang semua. bulan 6 nak dekat ini..;p